Здравните заведения в Област Добрич ще продължат да функционират в досегашния формат

     Възможностите са преобразуване в медицински или диагностично-консултативни центрове /ДКЦ/, хосписи или разкриване на отделения за долекуване. В най-скоро време в общините Тервел, Ген. Тошево, Балчик, Каварна и Шабла, във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ ще бъдат разкрити кабинети за спешните случаи. Те ще разполагат с 10 легла, в които пациентите ще престояват до 48 часа, като ще бъдат под постоянно лекарско наблюдение. Осигурени са 12-часови дежурства в спешните кабинети на лекари-специалисти. Те ще получават по 100 лв. на дежурство.

     Добричка област не е сред регионите, които са най-засегнати от преструктурирането на болниците, каза директорът на Регионалната здравноосигурителна каса д-р Бисерка Пачолова. Тя добави, че в областта на болничната помощ е нужна концентрация на технически и човешки ресурс, за да се осигури качество на предлаганите медицински услуги.

     Болницата в Добрич има пълна готовност да поеме потока от пациенти, които ще се насочат към областното лечебно заведение след отпадане на част от клиничните пътеки в общинските стационари. Ще осигурим обслужването на пациента, без да се налага да реорганизираме легловата си база или да имаме нужда от допълнителен ресурс, категоричен бе  изпълнителният директор на МБАЛ- Добрич д-р Мариян Ананиев.




Актуално

съобщение

анкета