Изписани са всички пациенти на МБАЛ Добрич, лекувани от COVID-19

     Изписани са всички пациенти, които бяха лекувани от COVID-19 в Инфекциозно отделение на МБАЛ Добрич, информира секретарят на Областния координационен щаб /ОКЩ/ и директор на Регионална здравна инспекция д-р Светла Ангелова.
     От началото на пандемията в област Добрич под карантина общо досега са били поставени 2013 жители, каза д-р Ангелова. Към днешна дата карантинираните лица в областта са 535 души, като три четвърти от тях са мъже, съобщи още директорът на РЗИ. За същия период от време общо 13 са доказаните случаи на COVID-19 с PCR-тестове, като шестима от тях бяха хоспитализирани, а другите седем случая - поставени на домашно лечение. Към днешна дата вече всички хоспитализирани в добричката болница са изписани, в това число и най-малкият пациент - бебе на 1 година, което бе в Инфекциозно отделение. Единствено все още в болница продължава да е възрастната жена, която е за лечение в УМБАЛ „Св. Марина" във Варна. „Всички пациенти, които са изписани от болницата са поставени на домашно лечение и изолация за срок от 28 дни от датата на изписването си" - уточни още секретарят на ОКЩ. Д-р Ангелова заяви, че седмината пациенти на домашно лечение са в добро здравословно състояние и допълни, че на четирима от тях са взети проби и изпратени за изследване, тъй като наближава края на карантинния им период. Другите трима продължават да са под наблюдение.
     Ежедневно служители на ОД МВР Добрич извършват проверки по спазване на карантината от лицата, на които е наложена такава, както и на търговските обекти в областта по спазване на въведените ограничителни мерки. При констатиране на нарушения, материалите се предават на съответната Районна прокуратура.
     От Окръжна прокуратура Добрич информират, че до момента от въвеждането на пандемията и налагане на мерки за ограничаване разпространението на зараза с коронавирус има образувани три досъдебни производства - 2 за нарушаване на задължителна карантина, едно - за неспазване на ограничителни мерки от търговски обект на територията на областта.



Актуално

съобщение

анкета