В Областна администрация работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна - 0888478606

Министър К. Ананиев издаде заповеди, с които отменя задъжителното носене на маски на открити обществени места и забраната за посещения на национални природни паркове и планини

     Днес, 1 май, след среща между министър-председателя и членове на правителството с Националния оперативен щаб, в рамките на която бяха дискутирани противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19, здравният министър Кирил Ананиев издаде две заповеди, информират от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. Със Заповед № РД-01-247/01.05.2020 г. се отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места.
     В заповедта се посочва „Всички лица, които се намират на открити обществени места ( в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата“.
     Също днес - 1 май, със своя заповед № РД-01-248/01.05.2020 г. министърът на здравеопазването Кирил Ананиев възлага на кметовете на общини и на областните управители да създадат необходимата организация за посещения на гражданите във всички национални паркове, природни паркове, планини и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на общините, без да се използва градски транспорт, лифтове и посещения на хижи и туристически обекти.

     С пълния текст на заповедите можете да се запознаете в прикачените файлове.


Прикачени файлове


Актуално

съобщение

анкета