Със своя заповед министърът на здравеопазването разрешава посещенията на музеи, кина и галерии

     Днес, 11 май, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед № РД-01-256, с която разрешава посещения на музеи на закрито, галерии и библиотеки на открито и закрито, при спазване на изискването за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки. Това съобщи пресцентърът на Министерство на здравеопазването.
     Със заповедта се позволява провеждането на културни събития - концерти и други сценични прояви, на сцени на открито, с допустима заетост на местата до 30% от максималния капацитет. Условието е също да бъдат спазвани социалната дистанция и въведените противоепидемични мерки.
     Допускат се и посещения на кина, като допустимата заетост на местата също е до 30% от максималния капацитет.
     Припомняме, че в края на миналата седмица на първо четене бяха приети предложените промени в Закона за здравето. Днес на свое заседание правната комисия в Народното събрание ще обсъди внесените предложения между първи и второ четене, а утре - 12.05.2020 г., народните представители ще се съберат в 13:00 ч. в пленарната зала на Народното събрание, за да разгледат предложените промени и да гласуват.
     Приложение: Заповед № РД-01-256/11.05.2020 г.


Прикачени файлове


Актуално

съобщение

анкета