В Областна администрация работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна - 0888478606

Министър Ананиев издаде заповед за колективните и индивидуални спортни занимания

     Считано от 22.05.2020 г. се разрешават колективните спортни занимания на закрито, без състезателен характер и без публика, съобщава на своята интернет страница Министерство на здравеопазването. Считано от 26.05.2020 г. се разрешават индивидуалните и колективните спортни занимания за деца до 18-годишна възраст на закрито и на открито. Тези занимания също не трябва да имат състезателен характер и трябва да са без публика.
    Разрешени са и индивидуалните спортни занимания на закрито и на открито, без състезателен характер и без публика.
     Изключение от забраната за провеждане на спортни мероприятия на открито и на закрито се допуска и по отношение на самостоятелните плувни комплекси и басейни, като не се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти.
     Това нарежда здравният министър със своя заповед, издадена днес, 20 май. Със заповедта се разрешават както провеждането на обучение на кандидатите за водачи на моторни превозни средства за оказване на първа долекарска помощ, така и провеждането на курсове за обучение и квалификация на водни спасители.

     Със Заповед № РД-01-272/20.05.2020 г., която отменя Заповед № РД-01-270/19.05.2020 г., можете да се запознаете в прикачения файл.Прикачени файлове


Актуално

съобщение

анкета