Областният управител положи цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий

prev next
     Днес - 21 май, когато се отбелязва празника на равноапостолите светите Константин и Елена, в навечерието на най-светлия български празник - 24 май, областният управител Красимир Кирилов положи цветя пред паметника на светите първоапостоли Кирил и Методий.
Дни преди да настъпи празничния ден, областният управител Красимир Кирилов поднася своята благодарност към всеотдайния труд на учители и педагози и поздравява всички дейци на културата, просветители, които въпреки трудностите, с вдъхновение продължават да бъдат пазители на българските традиции и да ги развиват и предават на младите поколения.
     Ето и обръщението по повод предстоящия празник, което Кр. Кирилов отправя към всички жители на област Добрич:
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,
УВАЖАЕМИ ЖУРНАЛИСТИ И ДЕЙЦИ НА
ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА,
СКЪПИ ДОБРУДЖАНЦИ,

     В навечерието на най-светлия български празник - 24 май, за мен е чест да Ви поздравя и пожелая здраве и вдъхновение.
   Всяка година на 24 май ние, българите, отдаваме почит на святото дело на първоапостолите светите братя Кирил и Методий и техните ученици, дали най-ценното на славянския свят - писаното слово, и оставили ярка следа за развитието на човешката цивилизация.
     По повод светлия празник, символ на Знанието, като Областен управител, и от свое име, поднасям своето уважение и сърдечни благопожелания към Учителя, към Училището като институция, към всички просветители и дейци на културата, които работят с вдъхновение за съхраняване на духовните устои на нацията, тачат и възпитават поколенията в непреходни ценности! Убеден съм, че всички Вие ще продължавате да съхранявате и развивате българската духовност и култура.
Уважаеми добруджанци,
      Приемете моите най-сърдечни пожелания за здраве, сили и творческо вдъхновение! Нека с гордост и самочувствие носим в сърцата си най-българския празник и тачим непреходните ценности Знание, Мъдрост и Духовност!
      Честит празник и нека пламъкът на духовността окриля дните ни!


      С уважение,


      КРАСИМИР КИРИЛОВ
      Областен управител на област Добрич




Актуално

съобщение

анкета