Областният управител пред Дарик Радио: Най- уязвим в тежки зимни условия остава участъкът Каварна – Шабла – Дуранкулак. Няма населени места без хляб.

prev next

     Областният управител в качеството си на председател на Щаба за координация информира, че пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия и непрекъснато се обработват, за да не се допусне затваряне на отсечки. Към 15 ч. днес в направлението Каварна - Шабла - Дуранкулак работят 9 машини на пътноподдържащата фирма. Почиства се пътят Балчик - Варна през с. Оброчище. Поддържа се и пътят Добрич - Силистра.

     47 машини на пътноподдържащата фирма работят по почистването на главните пътни артерии в областта.

     Отсечката Крушари - Бакалово остава трудно проходима. Работи се по почистването на тази част от пътя.

   Пътните настилки са заснежени и частично заледени. Силният вятър образува снегонавявания и  стеснени участъци. Продължават валежите от сняг в цялата област, вятърът е силен, което прави условията за почистване изключително трудни. Пътноподдръжащата фирма обработва пътищата  непрекъснато, като се прави необходимото да не се стигне до затваряне на отсечки и пътища в областта.

     Остава ограничението товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

     Електроснабдяването и водоподаването в населените места е нормално.

     Краят на „зимната сага" наближава, но за следващата година трябва много внимателно и прецизно да се подготвят плановете за спасително- неотложни и аварийно- възстановителни работи, с оглед най- уязвимите участъци и  базирането на машините с предимство там, категоричен бе Областният управител.

 

 

 




Актуално

съобщение

анкета