За наводнени пътни участъци алармира “Гражданска защита”

     В района на Батово водата е достигнала 30 см. Наводнени са  още участъци по пътя за село Богдан, пътят Добрич - Албена, около разклона до село Одърци и в района на село Соколово. От "Гражданска защита" призовават ако не ви се налага спешно, да не пътувате. Шофьорите да минават от там, единствено ако са с високопроходими коли. 

     Десет къщи в село Камен бряг и една къща и дворове в село Селце са наводнени в резултат на топенето на снеговете и падналия дъжд.  За отводняване на засегнатите места са изпратени два екипа на ПУПБС - Каварна, екип на „Гражданска защита" - Добрич, както и багер за прокопаване на канавки. Опасност от наводняване има и в село Хаджи Димитър, където съществуващото сухо дере се пълни с вода от дъжда и топенето на снега. Нивото на водата се следи постоянно. 

     През почивните дни по-сериозно е било положението по пътя към село Богдан, който бе залят с вода. Има пътни участъци с откъртена настилка. Колите на сметопочистващата фирма „А.С.А - България" са пътували към депото за битови отпадъци по обходен път, през с. Дончево. Придошлата вода е надхвърлила с около 80 см дебита на коритото на дерето. Вчера е имало повишено ниво на водите в село Минково и ж.к. „Иглики".




Актуално

съобщение

анкета