В Областна администрация работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна - 0888478606

Със заповед на директора на РЗИ е затворена ЦДГ №17

     Със заповед на директора на Регионална здравна инспекция Добрич д-р Светла Ангелова е затворена ЦДГ № 17 в Добрич. Това съобщи д-р Ангелова като посочи, че причината за временното спиране на детската градина е положителен резултат за COVID-19 на лице от персонала. Утре - 09.07.2020 г. по график ще се вземат проби за изследване с PCR тестове за коронавирус задължително децата от двете групи, които лицето с положителен резултат е обгрижвало, заяви д-р Ангелова. Тя допълни, че за децата от останалите три групи в детската градина изследването с PCR тестове е пожелание. Детската градина ще бъде дезинфекцирана и персоналът в нея ще се върне на работа след отрицателни резултати от изследване за коронавирус с PCR тестове. Дотогава детското заведение няма да работи.
     За пореден път д-р Ангелова препоръчва да се спазва социална дистанция и да се носят лични предпазни средства в затворени помещения и градски транспорт. Тя допълва още, че е желателно децата, които могат да бъдат обгрижвани в домашна среда, да не посещават детските заведения.
     Освен с персонала през утрешния ден служителите на РЗИ ще изготвят график и ще започнат да се свързват с родителите на децата от двете групи, обгрижвани от лицето с положителен резултат. Допълнително ще бъде оповестено към кого ще могат да се обръщат родителите на деца от останалите три групи, които по желание могат да се изследват с PCR тест.Актуално

съобщение

анкета