685 жители на областта са в активна карантина към 10:00 ч. днес

     Към 10:00 ч. днес - 09.07.2020 г., 685 жители на област Добрич са в активна карантина, съобщи секретарят на Областния координационен щаб /ОКЩ/ и директор на Регионална здравна инспекция Добрич д-р Светла Ангелова. Тя обобщи, че от началото на седмицата до момента общо четирима са хоспитализирани поради заболяване от COVID-19. Пациентите са двама мъже и две жени, като трима са настанени за лечение в Ковид-сектора в МБАЛ Добрич, а четвъртият пациент е настанен в Инфекциозна клиника Варна. На домашно лечение и изолация от началото на седмицата до момента са поставени 8 жители на областта - четирима мъже и четири жени. Всички пациенти - поставените на домашно лечение и настанените в здравни заведения са в добро общо състояние, посочи д-р Ангелова.
     По повод изнесените данни днес за пет случая на положителни резултати за коронавирус на територията на област Добрич, д-р Ангелова поясни, че се касае за 31-годишния мъж, за който ОКЩ съобщи на 07.07.20 г., единия от двамата абитуриенти и жената, настанена в нервно отделение на МБАЛ, за които бе подадена информация на 08.07.20 г. вечерта, както и за бременната жена.
     Другите два случая са следните - мъж на 30 години, хоспитализиран в Ковид-сектора на МБАЛ Добрич. Издирени са и са установени всички контактни лица, както от фирмата, в която работи, така и в семейната му среда. Взети са проби за изследване. Петият, посочен днес случай, е също мъж на 50 години, хоспитализиран в Ковид - сектора на добричката болница. И тук са установени всички контактни лица и са взети проби. И двамата пациенти са в добро общо състояние.Актуално

съобщение

анкета