Двама жители на Добрич загубиха битката с COVID-19

     Двама жители на град Добрич - мъж на 78 години и жена на 52 години, които бяха в Ковид сектора на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ Добрич са починали, съобщи директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб /ОКЩ/ д-р Светла Ангелова. Към момента в ОАИЛ се намира една жена в тежко състояние на дихателна реанимация. Общият брой на починалите от коронавирус в областта до момента е четирима души.
      За пореден път ОКЩ апелира към всички жители на областта да спазват противоепидемичните мерки - често миене на ръцете; да се избягва пипането на очите, носа и устата; да се носят лични предпазни средства в затворени помещения и обществения транспорт; да се спазва социална дистанция. Препоръчително е да се ограничават контактите.
      Д-р Ангелова информира, че на всички погребални агенции, както и на Обредния дом са дадени от РЗИ предписания за начина на погребение на хора, починали от коронавирус. Предписание е издадено и връчено и на МБАЛ Добрич за условията, при които се предават телата на покойници на погребалните агенции.
      През тази седмица от всички, поставени на домашна изолация и лечение в областта, на 31 пациенти предстои да им бъдат взети втори проби за изследване, при които ако се потвърди отрицателния резултат, те ще бъдат излекувани



Актуално

съобщение

анкета