Седем нови положителни резултата за COVID-19 в област Добрич

     За последното денонощие в Единната информационна система има регистрирани нови 7 лица с положителен резултат за COVID-19 от област Добрич. Директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова информира, че пациентите са трима мъже на възраст от 49 г. до 62 г. и четири жени на възраст от 60 г. до 67 г. Един мъж и една жена са на лечение в МБАЛ Добрич, останалите са поставени на домашно лечение и изолация, добави още д-р Ангелова.
      За 08.08.20 г. са взети проби за изследване на 84 лица от област Добрич - 14 от пробите са подадени от МБАЛ Добрич, другите 70 броя - от РЗИ Добрич. По вид изследванията са следните - 2 проби на лица с клиника, пациенти на МБАЛ Добрич; 11 бр. на лица, контактни на положителни пациенти и 71 бр. контролни проби на лица, наближаващи да излязат от изолация. От всичките 71 контролни проби, 23 са положителни, 48 са отрицателни - това са лица, които са излекувани.
      В МБАЛ Добрич на лечение са 27 пациенти, двама има настанени за лечение в Отделението по анестезия и интензивно лечение, съобщиха от ръководството на здравното заведение.
      За изминалото денонощие има двама починали - мъже на 87 г. и 69 г.Актуално

съобщение

анкета