В Добрич и Шумен няма да останат без вода

     Жителите на областите Добрич и Шумен няма да останат без вода, тъй като дълговете на двете ВиК дружества към „Енерго - Про Варна" ще бъдат погасени от „Българския ВиК холдинг" ЕАД в договорения срок - 30 септември 2020 г.
     Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, цитирайки изявление по проблема от изпълнителния директор на холдинга Илиян Илиев по повод информация от „Енегро - Про Варна", че подготвя спиране на енергоподаването към двата ВиК оператора заради дълг от 10,5 млн. лв.
     Илиян Илиев посочва, че дълговете са натрупани през изминалите години, тъй като водата в двете области се добива чрез помпи. В същото време цената на ВиК услугата не може да надвишава прага на социална поносимост.
     Двата водни оператора изпълняват задължението си за разплащане на текущите фактури за ток.
     „Българският ВиК холдинг" ЕАД беше създаден с решение на правителството през януари 2020 г. Една от основните му задачи е да подпомага ВиК дружествата в тежко финансово състояние, както и инвестициите във ВиК инфраструктура с цел подобряване на услугата за населението.



Актуално

съобщение

анкета