Областният управител Кр. Кирилов поздрави лекарите с професионалния им празник

     Областният управител Красимир Кирилов поздрави лекарите в област Добрич за техния професионален празник - Деня на св. Йоан Рилски Чудотворец. В обръщението си към ръководството на Районната колегия на Български лекарски съюз той изрази своята лична благодарност и тази на жителите на област Добрич, като подчерта, че мъжете и жените, посветили сe на мисията да вдъхват надежда в трудни мигове от живота на хората и да помагат безкористно, като се грижат за най-ценното - здравето ни, особено в условията на настоящата криза с коронавирус, заслужават адмирациите на обществото и пожела на всички лекари и техните семейства здраве и благодарност в очите на пациентите им.
      Кр. Кирилов, заедно с журналисти и ръководството на РК на БЛС почетоха с едноминутно мълчание паметта на д-р Николина Кулева, която е загубила битката с COVID-19.
      Председателят на РК на БЛС Добрич д-р Валери Веселинов обяви номинираните и отличени медици по повод професионалния празник на българския лекар. По думите му колегията единодушно е застнала зад номинацията за отличието от Националния управителен съвет на Български лекарски съюз за „Лекар на годината" - д-р Светла Ангелова, която е директор на Регионална здравна инспекция Добрич. Сред отличените тази година в другите категории са д-р Евгени Василев, ординатор в ОАИЛ на МБАЛ Добрич, в категория „Млад лекар"; д-р Венета Йовева - инфекционист, в категория „Принос и утвърждаване авторитера на специалността"; Отделение по анестезия и интензивно лечение в МБАЛ Добрич в категория „Иновативни методи и медицина"; и в категория „Развитие и утвърждаване на съсловната организация" отличието се присъжда на д-р Деница Божидарова.



Актуално

съобщение

анкета