48 са регистрираните случаи на COVID-19 в областта в изминалана седмица

     За периода от 16.10.2020 г. до 22.10.2020 г. на територията на област Добрич са регистрирани и проучени общо 48 случая на COVID-19, сочи справката на Регионална здравна инспекция. От РЗИ отчитат, че за периода служителите на отдел „Медицински изследвания" в Инспекцията са взели общо 92 проби. Направени са и 4 бързи теста на преболедували лица, като три от пробите са положителни за антитела. За изминалата седмица да връчени 6 предписания за карантина.
     Дирекция „Обществено здраве", съвместно с представители на ОД на МВР Добрич са извършили проверки в 4 дискотеки и нощни клубове, като в град Добрич са обхванати двукратно. Проверени са 33 търговски обекта в Търговски център - тип МОЛ и други търговски комплекси, при които са установени 3 лица без лични предпазни средства - маска, за което са предприети административно наказателбни мерки. Извършен е контрол в 3 места за настаняване, 2 спортни обекта, 1 фризьорски салон, 4 центъра за работа с деца, 2 учебни заведения, 5 детски заведения, 3 читалища, 10 транспортни средства и други обекти. В 2 учебни заведения е извършен насочен контрол, посочват от РЗИ, като информират, че поради неизпълнени предписани мерки в едно от тях е съставен Акт за установяватне на административно нарушение на отговорно лице. През изминалата седмица е проверен билетен център към ДТ „Й. Йовков" по повод театрална постановка, като е установено, че се спазват изискванията за продажба на билети 50 % от общия капацитет при осигурена физическа дистанция. Проверени са и 5 административни учреждения, като в две от проверките са установени пропуски в дезинфекционните режими, за което са издадени предписания. Общо проверените обекти в областта за периода 16-22 октомври 2020 г. са 122.
     ОД на МВР за периода от 16.10.20 г. до 23.10.20 г., вкл., е извършила общо на територията на областта 2412 броя проверки на лица, поставени под карантина, като е установено 1 нарушение, и 491 проверки на търговски обекти по спазване на противоепидемичните мерки, при които няма установени нарушения.
     В рамките на своите правомощия Областна дирекция „Безопасност на храните" е извършила за изминалата седмица 62 проверки в заведения и други обекти по спазване на противоепидемичните мерки, като не са констатирани нарушения.
     Община град Добрич отчита, че за периода от 16 до 23 октомври 2020 г. е извършила 65 бр. проверки в обществения транспорт за спазване на разпоредените мерки за носене на лични предпазни средства, в резултат на което са изготвени 31 бр. предупредителни протокола.



Актуално

съобщение

анкета