Областният управител призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки

     В изпълнение на приетите в страната противоепидемични мерки, след проведено заседание на Областен координационен щаб, на което бяха гласувани препоръки и след съгласуване с главния държавен здравен инспектор, директорът на Регионална здравна инспекция д-р Светла ангелова издаде заповед, с която на територията на цялата област се въвеждат временни противоепидемични мерки, считано от 28 октомври 2020 г.
     Причината за налагане на ограничение на присъстващите при провеждане на семейни тържества, въвеждането на задължително носене на маски на пазари и тържища, спирането на обществени прояви на закрито е продиктувано от тренд на увеличение на заболяемостта на 100 хил. жители.
     За периода от 19 до 25 октомври т.г. в областта са регистрирани общо 52 случая на заразени с коронавирус, информира директорът на РЗИ Добрич и секретар на Областен координационен щаб. 7 от случаите са при медицински лица - трима лекари, 3 медицински сестри и 1 санитар. Положителни резултати при изследване има и в сферата на образованието - 1 учител в училище, трима учители в детска градина и трима възпитатели в детска градина, както и трима ученици. Карантинирани са ученици от седми класове на училище в Тервел. Не работи ДГ № 12 „Щурче" в Добрич.
     Към 25 октомври общият брой карантинирани лица в областта е 229 души. От потвърдените 52 положителни случая, 12 са хоспитализирани, като един от тях е в Отделение по анестезия и интензивно лечение.
     С пълния текст на заповедта на д-р Ангелова можете да се запознаете в прикачения файл.
     С цел недопускане на прекомерно натоварване на системата на здравеопазването, както и ограничаване разпространение на заразата, Областният управител и председател на Областен координационен щаб Красимир Кирилов призовава за активна отговорност от страна на всеки един жител на област Добрич. Имащите отношение по спазване на противоепидемичните мерки институции, следят стриктно за спазването им, припомня още веднъж Кирилов.


Прикачени файлове


Актуално

съобщение

анкета