Министерски съвет отпусна 1,47 млн. лв. по бюджета на община град Добрич

     На проведеното днес редовно заседание на Министерски съвет бе взето решение за отпускане на 5,76 млн. лв. на общини в страната за преодоляване на последици от бедствия и ремонт на улици. Това съобщават от правителствената пресслужба. Сред общините, на които се отпускат средства от държавния бюдет е и община град Добрич, на която се предоставят по бюджета 1,47 млн. лв. Средствата са за основен ремонт на ул. „Генерал-майор Стефан Попов" и на още няколко натоварени и интензивно използвани участъци в града, посочват от пресцентъра на Министерски съвет. Целта на ремонтните дейности е да се отстрани компрометираната пътна настилка, да се подобрят условията за движението на автомобилите, което ще ограничи и предпоставките за пътно-транспортни произшествия.
      Министър-председателят Бойко Борисов е отбелязал, че в Добрич е свършена много работа по важните инфраструктурни проекти - основните булеварди са реновирани, водният цикъл също е приключен. „Добрич беше градът с най-голямата загуба на вода. 87% от водата от водопроводите изчиташе, а хората и институциите плащаха за 100-те процента", цитира правителствената пресслужба премиера Борисов.
      Кметът на Добрич Йордан Йорданов е изразил благодарност на министър-председателя и за одобрените проекти на стойност над 2,6 млн. лв. за строеж на нови корпуси на две съществуващи детски градини в града, посочват още в информацията от заседанието на Министерски съвет.



Актуално

съобщение

анкета