Възстановено е движението по част от основните направления

       Към 7.30 часа на 28 януари 2021 г. е възстановено движението по част от основните направления, съобщава Агенция „Пътна инфраструктура“. Отворени за движение са както следва:

- път II-71 Силистра – Добрич за МПС над 12 т;

- път II-27 Добрич – Балчик;

- път II-29 Варна-Добрич-Генерал Тошево за МПС до 12 т.

От АПИ съобщават още, че в област Добрич е възстановено движението за МПС до 12 т и по път III-207 Шумен - Тервел – Силистра, път III-2075-Орляк-Зърнево и път III-2077-Честименско-Каблешково.

         Нормализира се постепенно обстановката на територията на област Добрич. За изминалото денонощие няма подадени сигнали за бедстващи хора. Това съобщава дежурният в Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия. За изминалото денонощие в областта са станали пет пътно-транспортни произшествия с материални щети. В ранните часове днес от Областно пътно управление информират, че 18 машини работят по главните направления в областта.

         Снеговалежът и силният вятър през вчерашния ден причиниха множество аварии. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите. Към 6:00 часа без електрозахранване са населени места в областта в различни общини, както следва:

- в община Добричка: Полковник Иваново, Полковник Минково, Полковник Свещарово, Стожер, Долина, Соколник, Царевец, Славеево, Батово, половината от селата Одърци и Плачидол, както и части от Поп Григорово, Владимирово, Бдинци,Вратарите и Орлова могила;

- в  община Каварна: Септемврийци, Белгун, части от Поручик Чунчево и Българево;

- в община Г. Тошево :Писарово,Снягово.

В останалите общини на територията на областта не е подадена информация за населени места без електрозахранване.

         Нарушено е и водоснабдяването в областта. Без вода в община Добричка са селата Плачи дол, Бдинци, Вратарите, Козлодуйци, Владимирово и част от Ведрина.

Не работят помпени станции Батово, Долина, Дъбрава и без вода са селата Батово, Долина, Козлодуйци, Смолница, Златия, Сенокос, Дъбрава,Балканци, Кремена и Гурково, Григорово, Бранище, както и високите части на град Добрич.

 




Актуално

съобщение

анкета