24 са потвърдените случаи на коронавирус за изминалата седмица

     За периода от 01 до 07.02.2021г. в област Добрич са регистрирани и проучени общо 24 случая на COVID-19, от които учители - 3 лица, ученици - 1 лице, информират от Регионална здравна инспекция. За посочения период като контактни са карнтинирани са - 16 деца и 3 лица от персонала от четвърта група и 15 деца и 1 лице от персонала от втора група на ДГ № 23 в гр. Добрич, както и 13 деца и 3 лица от персонала от втора група на ДГ „Здравец", гр. Балчик. Карантинирани са децата от трета група на ДГ № 23 в гр. Добрич - 23. По разпореждане на директора на РЗИ Добрич е извършено изследване на целия персонал на ДГ № 23, като няма лица с положителен резултат.
    В справката на РЗИ се посочва още, че през периода общият брой изследвани с RT - PCR тестове и бързи антигенни тестове за COVID-19 лица от областта в лаборатории в страната е 287. Общият брой карантинирани лица за областта - 145. От потвърдените 24 случая през периода, 10 са хоспитализирани, от тях 5 в ОАИЛ.
     През седмицата с ваксина срещу COVID-19 са ваксинирани 306 лица (медицински специалисти, персонал и потребители от социални институции и служители от образователната сфера).
     В област Добрич общият брой на педагогически и непедагогически персонал, изследван с бърз антигенен тест е 956, като само 1 лице е показало положителен резултат.
     Днес под карантина са поставени и децата от подготвителна група на ДГ "Здравец"в Балчик, както и учениците от 8 "а" клас на ПГ по земеделие "Тодор Рачински" в Генерал Тошево.



Актуално

съобщение

анкета