Област Добрич е сред четирите в страната с нисък дял на заразени с коронавирус

     Област Добрич продължава да е сред четирите в страната с нисък дял на брой заразени с коронавирус на 100 хил. жители. Това оповести министърът на здравеопазването по време на традиционния брифинг на Националния оперативен щаб. Той посочи, че според последните данни на двуседмична база зетостта на болнични легла в страната с неусложнени пациенти е 35 на сто, а заетостта на болничните легла за интензивно лечение е 38 %.
     С цел опазване на общественото здраве, запазване нивата на брой заразени на 100 000 души и намаляване на положителните случаи на коронавирус в област Добрич, областният управител Красимир Кирилов призовава за отговорно отношение и спазване на противоепидемичните мерки.
     Кр. Кирилов изпрати писмо до собствениците и управители на медии на територията на областта, с което ги информира, че в срок до 17 ч. на 16.02.2021 г. на електронните адреси на регионалните здравни инспекции трябва да изпратят списък с две имена, населеното място и телефон за контакт на заявилите желание да им бъде поставена ваксина. Желаещите заети в сферата на медиите ще бъдат имунизирани в рамките на Фаза III от Националния имунизационен план, се посочва в писмото на министъра на здравеопазването до областните управители.



Актуално

съобщение

анкета