За първата седмица на месец март в Област Добрич са регистрирани и проучени 150 случая на COVID-19

     За периода от 01 до 07 март 2021 г. в област Добрич са регистрирани и проучени общо 150 случая на COVID-19, съобщават от Регионална здравна инспекция Добрич. От здравната инспекция уточняват, че сред констатираните положителни случаи на коронавирус има две медицински сестри, 15 учители и трима ученици.
     Във връзка с новорегистрираните положителни лица под карантина като контактни са установени и изолирани 11 ученици от 11 „а" клас в ЕГ „Гео Милев" в гр. Добрич, 21 ученици от 7 клас в СУ „Св. св. Кирил и Методий" в гр. Балчик, 17 деца от първа група в детска ясла № 4 в Добрич, 19 ученици от 2 „а" клас и един педагог и 17 ученици и 1 педагог от 2 „в" клас от СУ „Св. Кл. Охридски" в Добрич, 21 ученици от втори и четвърти клас в СУ в село Карапелит, 21 деца от група и двама педагози от детска градина № 8 в Добрич, 20 ученици и един педагог от трети клас на СУ „П.Р.Славейков" в Добрич и 26 деца и 2 лица от персонала от трета група на детска градина 12 в Добрич.
     За пореден път Областен координационен щаб към Областен съвет по здравеопазване призовава за строго спазване на противоепидемичните мерки. Да се носят маски, покриващи носа и устата в закрити помещения, да се извършва честа дезинфекция на повърхности - както у дома, така и в обществените сгради, да се спазва отстояние от 1,5 метра. Отговорността за здравето ни е на всеки един от нас, призовава временно изпълняващият длъжността областен управител Румен Русев.



Актуално

съобщение

анкета