В Областна администрация работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна - 0888478606

Областният управител участва в тържественото откриване на информационен център „Европа Директно“

     Областният управител Васил Карапанчев днес бе гост на тържественото откриване на европейски информационен център „Европа Директно" в Добрич. Гости на събитието, организирано от Търговско-промишлена палата Добрич бяха Теодор Стойчев - ръководител на Бюрото на ЕП в България и Бойко Благоев - ръководител на отдел „Информация и комуникация" към Представителството на ЕК в страната, кметът на Община град Добрич, партньори на ТПП.
     След изпълнението на химните на Р България и Европа от Духов оркестър Добрич и изпълнение на танцьорите от фолклорен ансамбъл „Добруджа" председателят на ТПП Добрич Лъчезар Росенов приветства гостите на събитието и отбеляза, че и през следващите 5 години жителите на Добрич и областта ще могат да получават директно информация за водените от Европа политики чрез информационния център „Европа Директно". В обръщението си към присъстващите Т. Стойчев подчерта, че чрез центъра се дава възможност директно да научаваме какво прави Европейския съюз и заедно да променяме страната си и градовете, в които живеем, а Бойко Благоев подчерта, че чрез откриването на „Европа Директно" жителите на областта и града, различните неправителствени организации и институции могат да дават идеи, предложения и мнения и директно да участват в правенето на политики на европейско ниво с цел постигане на благосъстоянието на гражданите на ЕС. Б. Боев съобщи, че в страната има общо 13 разкрити центъра „Европа Директно", един от които е в Добрич, като допълни, че общо кандидатите са били 82 организации. В целия Европейски съюз разкритите Информационни центрове са 400.
     С официално прерязване на лента и засаждане на дърво и пожелания за успех Европейският информационен център" бе открит.Актуално

съобщение

анкета