Ст. Янев: България има нужда от правителство, което дава перспектива на страната

      Областният управител Васил Карапанчев се срещна с министър-председателя Стефан Янев, който посети Балчик и разговаря с кмета на общината Николай Ангелов. Пред медиите премиерът сподели, че тримата са обсъдили развитието на региона и туристическия сектор. Ст. Янев сподели, че от идната седмица по решение на правителството на Великобритания ще се разрешат пътувания на британските граждани, но подчерта, че за страната ни е от ключово значение да поддържа баланса между здравните мерки и мерките, които са от полза за туризма. Министър-председателят бе категоричен, че правителството поддържа постоянен диалог с туристическия бранш и се търсят решения на проблемите, които бизнеса поставя.
      Министър-председателят в отговор на въпрос от медиите във връзка с внесеното предложение за предсрочно освобождаване на главния прокурор сподели, че обществото очаква смислена реформа в съдебната система, така че да се върне усещането за справедливост, но добави, че по темата юристите трябва да дадат становища.
      Стефан Янев изрази надежда да се сформира стабилно мнозинство относно предстоящото свикване на Народното събрание през следващата седмица и допълни, че то трябва да бъде с ясни приоритети, цели и програма. „Дискутирането на принципа „проба-грешка" не е най-добрият вариант. По-скоро трябва да се разчита на диалог на партиите в рамките на парламента", добави Янев. Премиерът беше категоричен, че България има нужда от правителство, което дава перспектива на страната. Министър-председателят Стефан Янев изрази също надежда, че ще бъдат продължени и стъпките, които направи служебният кабинет по отношение на разходването на обществените средства.
      Стефан Янев, придружен от областния управител Васил Карапанчев и кмета на община Балчик Николай Ангелов разгледа Историческия музей в Белия град и Художествената галерия, след което тримата се разходиха и по крайбрежната алея в Белия град.



Актуално

съобщение

анкета