Със заповед на директора на РЗИ се въвежда дистанционна форма на обучение за част от учениците в областта

     Със Заповеди № РД-01-1147 от 13.10.2021 г.на директора на РЗИ - Добрич и Заповед № РД09-3279 от 14.10.2021 г. на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков от 15.10.2021 г. се въвежда дистанционна форма на обучение за част от учениците в област Добрич. Мярката е продиктувана от плавния и постоянен ръст на регистрираните и проучени случаи на заболели от Sars-Cov-2.
     Припомняме, че на 12.10.2021 г. областният управител Васил Карапанчев свика и проведе заседание на Областния координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване. В рамките на заседанието секретарят на Щаба и директор на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова представи актуална информация за заболяемостта на територията на област Добрич и заетостта на легловата база. От отчета стана ясно, че ежедневно лавинообразно расте броят на карантинирани заради констатирани положителни случаи на коронавирус в образователната сфера. Единодушно членовете на ОКЩ одобриха въвеждането временно - до 30.10.2021 г., на дистанционна форма на обучение за учениците от пети, шести, осми, девети, десети и единадесетите класове от училищата и гимназиите в областта.
     Заповедта на директора на Регионална здравна инспекция е съгласувана с главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.
     С пълния текст на двата документа можете да се запознаете в прикачените файлове.
     Регионална здравна инспекция Добрич в изпълнение на националния ваксинационен план разкрива от 17.10.2021 г. имунизационен пункт за ваксиниране срещу COVID-19 на територията на магазин „Практикер" в Добрич. Кабинетът ще работи в пет поредни неделни дни във времето от 10:00 ч. до 14:00 ч.


Прикачени файлове


Актуално

съобщение

анкета