1 НОЕМВРИ - ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ

Уважаеми творци, дейци на науката, културата и просветата,
 
      Приемете искрените ми поздрави по случай Деня на народните будители - 1 ноември. На този ден всяка година си припомняме делото и отдаваме почит пред паметта на онези наши предци,чиито послания и мъдри слова и действия ни дават сили и днес да вървим напред с гордо вдигнати глави и да се справяме с превратностите и предизвикателствата на времето, в което живеем. На 1 ноември си припомняме за възрожденците, книжовниците и дарителите, които с делата си са създали традициите ни на демократичност и са извисили националния ни дух и самосъзнание.
      Днес с гордост и самочувствие повод да празнуват имат следовниците на будителите ни, нашите съвременници - учители, писатели, журналисти, творци от всички сфери, учени, изследователи. Благодарение на труда им българската култура, наука и образование намират своето място и признание на европейско и световно ниво.
      В този ден - символ на българската духовност, отправям своите искрени благодарности към всички допринесли с труда и таланта си за успешното развитие на българската култура и наука и утвърждаване на положителния образ на област Добрич в националното и европейско духовно пространство! Бъдете здрави и нека талантът Ви води към покоряване на нови върхове в науката, културата и просветата!
      Честит празник!

 

С уважение,

ВАСИЛ КАРАПАНЧЕВ
Областен управител на област Добрич




Актуално

съобщение

анкета