Общото събрание на АВиК прие бюджет за 2022 г.

     Днес - 07.07.2022 г., от 10.00 часа в Областна администрация Добрич се проведе редовно Общо събрание на Асоциация по Водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от „ВиК Добрич" АД. Съгласно изискванията на закона, материалите за събранието предварително бяха публикувани на сайта на Областна администрация. Заседанието бе председателствано от областния управител Галин Господинов. Участие в работата му не взе кметът на община Крушари поради липса на мандат за гласуване от ОбС. С кворум от 93,18 % от гласовете заседанието бе легитимно за вземане на решения. Общини и държава одобриха представените от служителите в АВиК отчет за дейността и отчет на бюджета за 2021 г. Единодушно бе гласуван и бюджета на Асоциацията за настоящата 2022 г., в който се запазва размерът на вноските от държавата и общините.
     По четвърта точка от предварително оповестения дневен ред представител на „ВиК Добрич" АД представи накратко коригирания бизнес план на водния оператор. При обсъждането му кметовете на общини изразиха категорични становища, че водният оператор трябва да промени политиката си на работа и да работи както по подобряване качеството на услугата, така и за изпълнение на вменените ангажименти - визирани бяха възстановителни работи след отстраняване на аварии. Местните власти подчертаха също, че всяка една община прави инвестиции в инфраструктурата на своя територия според възможностите си, но настояват и водния оператор да има и реализира инвестиционен план.
     При подлагане на гласуване „против" предложения бизнес план на водния оператор гласуваха общините град Добрич и Балчик и областният управител - представител на държавата. Останалите гласуваха „въздържал се". Така със 73,16 % предложението на „ВиК Добрич" АД не бе одобрено.



Актуално

съобщение

анкета