Областна комисия по безопасност на движението по пътищата проведе заседание

prev next

     На 14.09.2022г. се проведе поредното за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата под председателството на заместник-областния управител на област Добрич, г-н Атанас Дучев.

         На заседанието присъстваха представители на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), чрез осъществена онлайн връзка.

         Комисията разгледа и прие информация за състоянието на републиканската и общинската пътни мрежи на територията на областта преди есенно зимния сезон по информации от общините и ОПУ – Добрич. Обсъдени бяха и проблеми с безопасността на движението по пътищата на територията на областта, стоящи за разрешаване, във връзка с новата учебна година за училищата отново по доклади от общините и РУО – Добрич.

          Представителите на ДАБДП изразиха задоволство от подготовката и мерките, предприети от общините в областта, с оглед създаване на безопасни условия за движението около учебните заведения, преди настъпване на учебната година. Предвид изнесените информации и доклади, експертът от ДАБДП, г-н Светослав Васев обърна внимание върху освежаване на маркировката (хоризонтална и вертикална) на пътищата от републиканската и общинската пътни мрежи.  

         На заседанието бяха поставени и няколко други проблема, като предотвратяването на нерегламентирани гонки с мотоциклети и автомобили по някои от булевардите в града в късните часове на денонощието, недопускане преминаването на тежкотоварни автомобили през урбанизираната част на град Добрич, както и спазване на правилата при ползваните все по-често електрически превозни средства (ел. тротинетки). В тази връзка ръководителят на КАТ - Пътна полиция – комисар Жулиян Минев заяви, че се полагат максимални усилия за осъществяване на ежедневен контрол по отношение на нерегламентираните гонки и преминаване на тежкотоварни автомобили по улиците на града. Ж. Минев напомни на представителите на общините, задължението им за изработване и прилагане на генерален план за движение на територията им. Във връзка с ползването на ел.тротинетки той наблегна на значението по разясняване на нормативната уредба в тази връзка от отговорните институции.         




Актуално

съобщение

анкета