В Областна администрация работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна - 0888478606

До 15 октомври гражданите могат да предлагат пътища за ремонт по програмата на АПИ за 2023 г.

     До 15 октомври гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в  инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2023 г. за текущ и основен ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа – автомагистрали и пътища първи, втори и трети клас. Това съобщава на своята интернет страница Агенция „Пътна инфраструктура“. От пресцентъра информират още, че в момента АПИ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет. Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година.

         Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, чрез форма за подаване на предложения за пътища с необходимост от ремонтни дейности, на имейл адрес: signali@api.bg. Формата за подаване на предложения е публикувана на интернет страницата на АПИ, в рубриката „Предложения и сигнали“. Публикуваният формуляр може да бъде изтеглен и попълнен от прикачения файл.

         Целта е Агенцията да получи обратна връзка от гражданите за неотложните според тях ремонти. Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия в АПИ, която ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт през 2023 г.

         Припомняме, че при срещата на министър-председателя и министри от правителството с областните управители Здравко Здравков постави на вниманието на премиера, министъра на регионалното развитие и благоустройството, министъра на финансите острата нужда от ремонт на оставащия участък от пътя до ГКПП – Кардам, както и ремонт на самия гранично-пропускателен пункт. Наред с това в по-дългосрочен план – за следващата година, областният управител на Добрич настоя да се планират ремонти на пътищата Добрич – Албена, Добрич – Балчик, отсечка от третокласен път, преминаващ през урбанизираната територия на гр. Тервел.Прикачени файлове


Актуално

съобщение

анкета