Областният управител ще присъства на ритуала по изваждане на Богоявленския кръст в община Шабла и освещаване на бойните знамена

Областният управител Здравко Здравков ще присъства на ритуала по изваждане на Богоявленския кръст в община Шабла. По традиция в морската община тържествено се отбелязва 6 януари – Богоявление, като празничен водосвет се отслужва в храм „Св. Харалампий“ в град Шабла, след което се провежда ритуал по спасяване на кръста. След приключване на ритуала и изваждане на кръста от водите на морето отец Павел Максимов освещава бойните знамена във Военно поделение – Шабла. Здравко Здравков ще присъства на събитието.

Заместник областният управител Атанас Дучев ще почете паметта на големия български поет-революционер Христо Ботев. От 10.00 ч. възпитаниците на училището, чийто патрон е Хр. Ботев ще отбележат тържествено 175-ата годишнина от неговото рождение. А. Дучев ще положи цвете в памет на автора на безсмъртни произведения като „Смешен плач“, „Моята молитва“, „Обесването на Левски“ и други.




Актуално

съобщение

анкета