Областният управител бе гост на Общото събрание на Административен съд Добрич

prev next

Областният управител Здравко Здравков днес – 10.03.2023 г., бе гост на провелото се от 10.00 часа Общо събрание на Административен съд Добрич, на което бе представен отчетния доклад за работата на съдилището за отминалата 2022 г. На събранието присъства заместник-председателят на Върховен административен съд Мариника Чернева, която даде висока оценка за работата на магистратите и целия екип на Административен съд Добрич. Сред гостите бяха председатели на районните съдилища в областта, представител на Окръжна прокуратура, председателят на Адвокатска колегия Добрич, медии.

Председателят на Административен съд Добрич г-жа Красимира Иванова представи резюме на отчетния доклад, като обърна внимание, че се наблюдава ръст на делата и отчете, че за последните 5 години натовареността на щата на съдилището е най-висока – средно 180-200 дела е приключил всеки съдия. Председателят отбеляза още, че 59,16 % от обжалваните пред ВАС дела, са били с потвърдени решения от върховното съдилище, което е допринесло за добрата оценка при извършената през миналата година проверка от Инспектората на екипа на съдилището.

Здравко Здравков поздрави г-жа Красимира Иванова и екипа на Административен съд Добрич за добрата работа и заяви, че те са коректив между институциите и гражданите в защита на справедливостта и пожела да продължават безпристрастно да служат на закона в интерес на обществото.




Актуално

съобщение

анкета