Областният управител бе гост на откриването на изложение на български производители и стоки

Областният управител Здравко Здравков бе гост на официалното откриване на петото по ред в страната изложение на стоки и производители от териториите на местните инициативни групи в страната. Изложението се организира от Министерство на земеделието в партньорство с местни инициативни групи по места в страната и общини, като днес и утре – 28.03.2023 г., се провежда в зала „Добротица“ в Добрич.

Гост за откриването на събитието бе заместник-министърът на земеделието г-н Георги Събев, който е и ръководител на Програмата за развитие на селските райони и подчерта, че целта е чрез такива инициативи да се подпомогнат в развитието им местните производители по места и културните дейци. Заместник-министър Събев припомни, че в програмния период 2014-2020 г. в страната са създадени и функционират 64 на брой местни инициативни групи, като допълни, че за периода 2023-2027 г. в Стратегическия план са предвидени 280 млн. евро за развитието на МИГ-ове и очаква техният брой да стане над 100.

Областният управител Здравко Здравков поздрави местните инициативни групи за тяхната активност и благодари на малките и средни производители, че въпреки трудностите, които срещат, представят на пазара качествени български стоки и услуги.

Заместник-министър Г. Събев и областният управител Здр. Здравков пожелаха успех на изложителите и заедно разгледаха щандовете. Опитаха мед и медни продукти, вкусиха от приготвените по стари български рецепти погачи, направиха си снимки с група за автентичен фолклор от община Генерал Тошево, коментираха възможностите за подкрепа, които държавата може да предложи и изслушаха проблемите и предложенията на всеки изложител.




Актуално

съобщение

анкета