И добрички училища получиха заплашителни електронни писма

Кибер атаката срещу образователната система засегна вече и училища в Добрич. За това информира областния управител Здравко Здравков началникът на Регионално управление на образованието г-жа Светлана Василева. До обяд заплашителни електронни писма са били изпратени в 15 учебни заведения в Добрич, като до този час такива не са получавани в училища извън областния център, информира Василева. Тя допълни, че всички директори на училища спазват инструкциите за действия в такива ситуации – уведомяване на служителите на полицията и гарантиране сигурността и безопасността на децата и учителите.

Областният управител Здравко Здравков проведе разговор с директора на ОД МВР Добрич г-н Цветан Пировски, който увери, че във всяко едно училище се извършва проверка и когато няма установена заплаха, по решение на директора на училището учебният процес се възстановява.

Трябва да бъдем спокойни, апелира областният управител Здравко Здравков, като допълва, че служителите на реда са в готовност и гарантират за сигурността на ученици, учители и родители, както и за цялото население в областта.




Актуално

съобщение

анкета