24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Уважаеми просветители, дейци на науката, творци, журналисти,
Уважаеми радетели на българската духовност,
Скъпи добруджанци,
 
     24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, е най-светлият и обичан български празник! На 24 май честваме духовното извисяване, стремежа на всеки един от нас към усъвършестване чрез постиженията на познанието и културата.
На този ден отдаваме почит на делото на светите български равноапостоли Кирил и Методий, дали най-ценното на славянския свят - писаното слово, и оставили ярка следа за развитието на човешката цивилизация.
По повод светлия празник, символ на Знанието, като Областен управител, и от свое име, поднасям своето уважение и сърдечни благопожелания към Учителя, към Училището като институция, към всички дейци на просветата и културата, които работят с вдъхновение за съхраняване на духовните устои на нацията, тачат и възпитават поколенията в непреходни ценности!
Уважаеми дейци на културата, на образованието и  науката,
Приемете моите най-сърдечни пожелания за здраве, сили и творческо вдъхновение! Нека с гордост и самочувствие носим в сърцата си най-българския празник и тачим непреходните ценности Знание, Мъдрост и Духовност!
     Скъпи ученици, 
бъдете здрави и реализирайте мечтите си! Поставяйте си високи цели и разширявайте своите хоризонти!
Честит празник и нека пламъкът на духовността окриля дните ни!

             

С уважение,
                              
ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ
Областен управител на oбласт Добрич 



Актуално

съобщение

анкета