Да протегнем ръка и помогнем на пострадалите при наводнения от поройните дъждове в страната

Областният управител Здравко Здравков се обръща към жителите на област Добрич с апел за подкрепа и помощ за нашите сънародници в Северозападна България, където в последните дни са регистрирани високи количества на валежи и не едно и две населени места пострадаха от наводнения, в резултат на прелелите от коритата си реки.

Да протегнем ръка и помогнем на пострадалите, така както хиляди хора помогнаха на жителите на Добрич, когато през 2014 г. градът бе наводнен в резултат на проливен дъжд, апелира Здравко Здравков и допълва: - „Най-сериозни поражения бедствието е нанесло на територията на община Берковица, където хора загубиха покъщнината си. Сериозно е положението и в гр. Етрополе и общината, като в града три реки са прелели от коритата си. Община Ботевград днес предоставя на жителите на село Врачеш чували с пясък, за да могат хората да си изградят диги и направят максималното в защита на жилищата си, предвид очакваните валежи през почивните дни. Най-истинското в тежък момент за всеки един човек е протегнатата ръка за помощ. Всеки би могъл да помогне и когато сме много, то малката помощ става голяма“.

Тези, които имат възможност и желание, могат да направят дарение по банкова сметка на община Берковица, която е обявена на страницата на общината на адрес: https://www.berkovitsa.bg/

Банкова сметка на Община Берковица в ЛЕВА за ДАРЕНИЯ на парични средства за преодоляване щети от бедствия:

Титуляр: Община Берковица

IBAN: BG35 UBBS 8002 8413 8709 05

BIC code: UBBSBGSF

Банка: ОББ АД – клон Берковица, пл. “Йордан Радичков“ № 1

Код за вид плащане: 44 51 00 /Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната/;

или

Код за вид плащане: 44 52 00 /Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от чужбина/;

Необходимо е в платежното нареждане дарителите да посочат основание „Наводнение“ или друга специална цел, за която правят дарението.

Във връзка с изискванията на законодателството за прозрачното и целесъобразно изразходване на дарените средства, дарителите следва да се свържат на e-mail: ob@berkovitsa.com или на тел: 0953/89151, 0953/89152 (от понеделник до петък / 8:30 ч. – 17:00 ч. ) и да предоставят контактна информация за сключване на договор за дарение.

На сайта на общината са публикувани Декларация и Договор за дарение.

Банкова сметка за набиране на дарения от днес обяви и МБАЛ Берковица, информира още на страницата си общината.

МБАЛ – Берковица обявява банкова сметка за дарения за преодоляване щетите от наводнението

Титуляр: Многопрофилна болница за активно лечение – Берковица

гр. Берковица, ул. “Александровска” 65

IBAN: BG46UBBS80021045626450

BIC code: UBBSBGSF

Банка: Обединена българска банка

Поройният дъжд наводни приземния етаж на лечебното заведение и предизвика множество щети. Събраните средства ще бъдат изразходвани за закупуване на изгорелите електроуреди.

Телефон за контакт: Пенко Богданов – Управител на МБАЛ – Берковица, Административен отдел: 0953/88013.

Областният управител Здравко Здравков припомня, че Български Червен кръст е хуманитарна организация с опит, която винаги подкрепя хората. Партньорството между хуманитарната организация и институциите е отлично и затова обръща внимание, че БЧК има създаден Фонд за набиране на средства за подпомагане на пострадали при бедствия, аварии и кризи https://www.redcross.bg/donations/view?donid=6




Актуално

съобщение

анкета