Областният управител проведе работна среща с кметовете на общини

prev next

Областният управител Йорданка Костадинова заедно със заместник областният управител Живко Желязков  днес – 25.07.2023 г., проведоха работна среща с кметовете на общини. Костадинова декларира готовността си да работи активно с всеки един от кметовете на общини в областта, като допълни, че основната й цел е подобряване на средата за живот и бизнес в област Добрич.

Кметовете на общини, които присъстваха на срещата поставиха най-сериозните си проблеми, които могат да бъдат обединени в три основни направления – инфраструктура, транспортна свързаност и водоподаване за малките населени места.

Всички представители на местната власт са категорични, че водният оператор трябва да инвестира в инфраструктурата си – подмяна на водопроводи и канализация, както и да съгласува с общините ремонтирането на аварии. Друг сериозен проблем, поставен от кметовете бе и това, че „ВиК Добрич“ АД не възстановява настилката след отстраняване на аварии, което допълнително товари бюджетите им. Сред другите общи проблеми, дискутирани по време на срещата бе транспортната свързаност на малките населени места с общинския и областния центрове. Кметовете подчертаха, че транспортът има и социален ефект и липсата му води до още по-голямо обезлюдяване в общините. Коментирани бяха пътищата в областта от републиканската пътна мрежа и нуждата от основни ремонти по някои от направленията. В дискусията се обсъди също състоянието на деретата извън урбанизираните територии. Коментира се още и етапът на изпълнение на малки инфраструктурни проекти със средства от Министерство на регионалното развитие и благоустройството – къде вече са завършени и какво още остава да се направи.




Актуално

съобщение

анкета