Сапьори обезвредиха на място боеприпаса в Тюленово

Областният управител Йорданка Костадинова съобщи, че успешно е приключено обезвреждането на открития боеприпас с малък летателен апарат на скалите в Тюленово. Изпратената група сапьори от ВМС са извършили оглед и са преценили, че взривът трябва да бъде извършен на място.

„Изцяло контролирано протече взривяването. Няма нанесени никакви щети – нито по близките сгради на хотели и жилища, нито по плавателни съдове, които имаше в съседство на дрона с боеприпаса. Щети не са нанесени дори по скалите, където е забелязан и сниман дрона от собственик на един от хотелите на брега на морето в селото“ – каза областният управител Йорданка Костадинова, която бе на мястото. Тя изказа благодарност за професионализма на служителите на Министерство на вътрешните работи за предприетите действия и на военнослужещите от ВМС, отзовали се на сигнала и успешно ликвидирали боеприпаса.

Йорданка Костадинова отправя апел към всички жители в крайморските населени места, към рибарите, които излизат на риболов в морето да бъдат бдителни и внимателни, защото, за съжаление, близостта на войната създава реална опасност и за българското Черноморие и при съмнения за даден обект, да подават сигнали на тел. 112.




Актуално

съобщение

анкета