В Областна администрация работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна - 0888478606

„Остани жив! Пази живота!“ е мотото за 20 септември – Ден без загнали на пътя

За осма поредна година Европейската мрежа на службите в пътната полиция ROADPOL заострят вниманието на гражданите в Дни на безопасността на пътя

        Тази година страната ни е домакин на основното събитие на кампанията на ROADPOL – Дни на безопасността на пътя – 2023 г. и в тази връзка е организирана международна конференция по пътна безопасност, в която ще участват 27 страни.

 

        Министърът на вътрешните работи г-н Калин Стоянов в писмо, изпратено до ръководителите на различни държавни институции и областните управители информира, че за осма поредна година Европейската мрежа на службите в пътната полиция ROADPOL акцентира вниманието на обществто върху пътната безопасност в рамките на Дните на безопасността на пътя – от 16 до 22 септември т.г. 20 септември е обявеният за Ден без загинали на пътя в рамките на тази седмица, като определеното мото е: „Остани жив! Пази живота!“.

        На официалната страница на ROADPOL може да се намери допълнителна информация за кампанията.

        В подкрепа на инициативата за намаляване на загиналите и пострадали от войната по пътищата, областният управител на област Добрич г-жа Йорданка Костадинова апелира към жителите на област Добрич да бъдат внимателни, да спазват правилата за движение по пътищата и като водачи на превозни средства, и като пешеходци. С писмо до общините тя информира местните власти за възможностите да се включат в инициативата на Европейската мрежа на службите в пътната полиция, защото целта е максимален брой хора да се запознаят с идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия и максимален брой хора да я припознаят, като своя кауза. Регистрирането на събития и споделянето на снимки, видео и емоции на сайта на ROADPOL, е възможно до 22.09.2023 г.

        За поредна година сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Добрич, по график, уточнен с Регионално управление на образованието – Добрич, ще проведе през учебната 2023/2024 година беседи по пътна безопасност с децата в детските градини и училища.
Актуално

съобщение

анкета