Областният управител подкрепя инициатива на Лайънс клуб Добрич

С нарочно писмо от президента на Лайънс клуб Добрич Минчо Минчев неправителствената организация се обръща за съдействие и подкрепа към областния управител Йорданка Костадинова за реализация на инициатива по повод предстоящата юбилейна година за клуба. В писмото си Лайънс клуб Добрич информират, че честват 25-годишнина през 2024 г. В тази връзка заявяват желание да поставят Юбилеен камък с надпис за града и логото на клуба на кръговото кръстовище на пътя за Балчик, който е и международен. „Искрено се надяваме, че с тази наша инициатива ще спомогнем за добрата визия на кръговото кръстовище на Балчишкия път и ще улесним хората от други региони и държави по-лесно да открият пътя за граничните ни пунктове“ – пише в писмото до областния управител.

Йорданка Костадинова заяви, че подкрепя инициативата, и съгласно своите правомощия, ще окаже съдействие за реализацията й.

Добричкият клуб на неправителствената организация посочва, че четвърт век е в услуга на уязвимите групи от обществото и припомнят в писмото си до областния управител някои от реализираните си в годините инициативи – профилактика на детското зрение за деца от три до шест години, профилактика на гръбначните изкривявания за деца от първи до трети клас, предоставени стипендии на талантливи деца, подпомагане на културни дейци и общественици, както и на клубовете на слепите, на сляпо-глухите и на хората с увреждания в т.ч. и на Хобис клуб Добрич. Сред реализираните дейности от Лайънс клуб Добрич в полза на обществото са закупения и дарен на „МБАЛ Добрич“ кръвно-газов анализатор, апаратура и консумативи за постоянен мониторинг на деца, болни от диабет и не на последно място построената през 2011 г. в центъра на града с лични средства на членовете на клуба чешма.




Актуално

съобщение

анкета