В Областна администрация работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна - 0888478606

Областна комисия по безопасност на движение по пътищата ще проведе регионално учение

В изпълнение на Областния план-програма за безопасност на движение по пътищата за 2023 г., Областната комисия  по безопасност на движението по пътищата организира и ще проведе на 20 септември 2023 г. регионално учение по безопасност на движението по пътищата.

Планирано е да се симулира тежко пътно-транспортно произшествие с пострадали моторни превозни средства и ранени хора. Ще се демонстрира координация на институциите, имащи отношение при възникване на тежки пътни инциденти и реакция, съгласно правомощията им. Сред планираните дейности са спасяване на пострадалите хора, погасяване на пожар, възникнал в резултат на катастрофата, както и предприемане на действия по почистване на пътното платно след настъпил разлив на гориво и масла от пътния инцидент.

Учението ще се проведе от 10.30 ч. на бул. „Добруджа“, като симулираната катастрофа ще е в една от лентите на булеварда по посока кв. „Рилци“, малко след бензиностанция „Шел“. За времето на учението районът ще бъде контролиран от служители на сектор „Пътна полиция“ към ОД МВР Добрич. Обръщаме внимание водачите да бъдат внимателни при движение в района в рамките на провеждане на учението.
Актуално

съобщение

анкета