Екипи на всички дружества и институции работят по нормализиране на обстановката в областта

     Екипи на всички дружества и институции работят по нормализиране на обстановката на територията на област Добрич. В момента е нарушено водоподаването на територията на областта, тъй като помпените станции са без електрозахранване. Екипи на енергодоставчика и водния оператор работят по отстраняване на проблемите.
     По информация от Областно пътно управление към 10.00 часа затворени за движение са пътищата Варна-Добрич-Генерал Тошево; Добрич-Балчик. Работи се по отстраняване на паднали дървета, заради които и са временно затворени направленията. Проходим е пътят в посока Албена. В посока Силистра е ограничено движението за тежкотоварни автомобили. Апелираме да не се предприемат пътувания, ако не са крайно наложителни. При тръгване на път автомобилът да е подготвен за зимни условия и да се следи информацията за актуалната пътна обстановка на сайта на Агенция "Пътна инфраструктура".
     През изминалото денонощие дежурните екипи са реагирали на над 118 сигнала, подадени от различни части на територията на цялата област за отстраняване на паднали дървета и клони и евакуиране на хора. Вятърът продължава да е силен от север, като сутринта скоростта му бе 12m/s. През изминалото денонощие количеството паднали валежи по данни на метеостанцията в Добрич е 39.8 л/кв.м. Дебелината на снежната покривка - 8-10см



Актуално

съобщение

анкета