Пътят Добрич – Варна продължава да е затворен, осигурени са обходни маршрути

Към 18.00 часа продължава да е затворен пътят Добрич – Варна за движение на автомобили и екипи работят по разчистването му от паднали дървета, клони и навявания. Областният управител Йорданка Костадинова заяви, че поетапно започва възстановяване на водоподаването. „Силният вятър нанесе сериозни поражения, най-вече по електропреносната мрежа и предизвика затруднения в движението по различните направления. С ръководителите на всички институции и дружества сме в непрекъснат контакт и координираме дейностите“ – каза Й. Костадинова и допълни, че на територията на областта няма бедстващи хора, положени са грижи за всички пациенти на хемодиализа.

По данни на Областно пътно управление всички направления от републиканската пътна мрежа са проходими. Ограничение за движението на тежкотоварни автомобили има в посока Генерал Тошево, като се очаква за около два часа работата по разчистването да приключи и пътят да е отворен за движение и за камиони. Тъй като не е приключило разчистването в посока Варна от Областно пътно управление заявяват, че има осигурени обходни маршрути в посока Варна – през Балчик и Албена.

Силният вятър нанесе сериозни щети по електропреносната мрежа и екипи на електроразпределителното дружество продължават да работят, но все още има населени места без електрозахранване. Липсата на електрозахранване доведе и до липса на вода. „От ВиК ме информираха, че вече голяма част от помпените станции са възстановени и започва възстановяване на водоподаването, но е нужно време. Все пак затруднения все още има поради няколко неработещи помпени станции, поради което има села в община Добричка и Балчик без вода, както и части от областния град Добрич“ – каза Й. Костадинова.

От вчера до 15.00 часа днес служителите на Пожарна безопасност и защита на населението са отреагирали на 124 сигнала за паднали дървета на различни места в областта и са оказали 3 технически помощи.

Областният управител Йорданка Костадинова апелира за разбиране и благодари на гражданите за търпението, което проявяват.     




Актуално

съобщение

анкета