Съвместна инициатива на Областния управител и ЕСО ЕАД възстанови паметника на загиналите във войните в с. Александрия

prev next

Войнишкият паметник в с.Александрия, община Крушари е възстановен и районът около него е облагороден и почистен благодарение на работата на екип от Електроенергиен системен оператор /ЕСО/ ЕАД. Инициативата е съвместна с областния управител, който насочи вниманието на ЕСО ЕАД Добрич към паметника, който е съграден през 1946 г. с даренията на всички жители на Александрия и личните помощи на Костадин Стоянов, Илия Атанасов, Атанас Андреев, Стоян Костадинов, КООП „Нов живот“, НЧ „Наука“, Коритенска община и църквата „Св. Константин и Елена“.

В рамките на проведена работна среща с областния управител ръководителят на ЕСО ЕАД Добрич Огнян Узунов сподели, че Електроенергийния системен оператор провежда обществено полезни инициативи. По препоръка на областния управител бяха координирани действията и съгласувани с Регионален исторически музей, в резултат на което екип на ЕСО Добрич възстанови войнишкият паметник на загиналите в Балканските и двете световни войни и почисти и облагороди района около него.

Йорданка Костадинова изказа благодарност за възстановяването на паметника край село Александрия и заяви готовност за реализиране на бъдещи съвместни проекти в полза на обществото. От своя страна представителят на ЕСО ЕАД Добрич изрази признателност и допълни, че изпълнението на патриотичната инициатива е донесла удовлетворение на служителите и удовлетвореност от реализирането на политиката на ЕСО за корпоративна социална отговорност за доброволчество и подкрепа на благотворителни каузи от служителите на Електроенергийния системен оператор.




Актуално

съобщение

анкета