Над 100 населени места в областта са с нарушено електрозахранване

     До 11.00 часа няма подадени сигнали за бедстващи хора, информира областният управител Йорданка Костадинова. „Поддържам връзка с ръководителите на институции, следим обстановката. Разговарях с началника на Регионално управление на образованието г-жа Светлана Василева. При необходимост, според ситуацията, има готовност за издаване на заповеди за провеждане на учебни занятия в неприсъствена форма - онлайн, ако се наложи в някоя от общините" - каза Й. Костадинова.
    На всички изходи и входове на град Добрич ОД МВР е разположило патрули и не се допуска движение на моторни превозни средства без необходимост. От Областно пътно управление информират, че към 11.00 ч. всички пътища в областта са затворени за движение на всички видове автомобили. 18 работещи машини и пътнопочистваща техника са на терен по републиканската пътна мрежа в областта.
     До момента екипи на ПБЗН са работили на терен по 9 сигнала за отстраняване на паднали дървета в гр.Добрич, като 6 от тях са върху МПС. Няма пострадали хора.
    Сериозни смущения в електрозахранването има на територията на цялата област. Заради силния вятър без ток са над 100 населени места в областта. По данни на дежурните по общини без електрозахранване са както следва - община Тервел - 14 бр. села и част от гр. Тервел; община Добричка - 59 бр. села; община Шабла - 13 бр.села; община Генерал Тошево0 - 13 села; община Крушари - 14 бр. села; община Каварна - 15 бр. села; община Балчик - 6 бр. села. Към горепосочения час няма подадени сигнали за квартали и домакинства без ток в град Добрич.
  Заради липсата на електрозахранване и аварии без вода са 3 села в община Шабла, 5 села в община Тервел, 15 села в община Генерал Тошево и 7 села в община Добричка. От град Добрич няма подадени сигнали за нарушено водоподаване.
     По данни на НИМХ към 11.00 ч. количеството валеж за Добрич е 60 л/м2.



Актуално

съобщение

анкета