Без ограничение е движението по пътищата Добрич – Балчик и Добрич – Албена

     Освободени без ограничения за товарни МПС са пътят Добрич – Балчик и пътят Добрич – Албена, информира дежурният в Областно пътно управление. Оттам още информират, че напълно затворен е пътя Балчик – Оброчище. Почистени са главните пътища до границите с областите Силистра и Шумен, с. Орляк – граница Шумен, с.Коларци – гр.Тервел до 12 тона, с.Дуранкулак – гр.Балчик до 12 тона, гр.Добрич – с.Крушари до 12 тона.  Частично е почистен участъкът с. Карапелит - с. Кочмар.  Пътен участък  Дуранкулак - Балчик е отворен за МПС до 12 тона. Отворени при зимни условия са следните пътища: Добрич -Тервел; Добрич - Кардам за леки МПС;  Добрич - Крушари до 12 тона. Пътят Добрич – Варна  е отворен за МПС до 3.5 тона.

         Към момента 18 работещи машини и пътнопочистваща техника са на терен за област Добрич. Във всички общини  продължава снегопочистването на общинска  пътна мрежа в проблемните участъци.

     От сутринта досега РД ПБЗН са отреагирали на шест сигнала с технически помощи за отстраняване на паднали дървета в гр.Добрич.

     От Енерго Про информираха, че на територията на община Тервел са възстановени всички аварии по мрежа средно напрежение и екипи работят по мрежа ниско напрежение.

     Дежурните по общини докладват, че все още без ток са както следва – в община Шабла 2 села, в община Тервел 4 села, в община Крушари 6 села и в други 3 има частично нарушение на електроподаването. В община Добричка дежурният информира, че все още в 39 села няма електрозахранване.

     По данни от дежурен диспечер на ВиК Добрич поради липса на ел. захранване не работят помпени станции в с. Методиево и с.Крушари.

     Дежурните по общини информират, че без водоподаване са в община Шабла 1 село, в община Каварна 4 села са със слабо водоподаване, в община Тервел в 4 села няма вода, в община Крушари – в 5 села, в община Добричка в 14 села няма вода.

     След анализ на актуалната обстановка Областният съвет за защита на населението при бедствия взе решение и в утрешния ден – 28.11.2023 г., да се провежда учебен процес в онлайн среда в общините Тервел, Крушари и Балчик.

     Във всички останали общини на територията на област Добрич учебните занятия за децата от първи до дванадесети клас се възстановяват.

     Днес кметът на община Крушари отмени бедственото положение.

     От НИМХ-МОСВ и Метеорологичния център на ВВС за потенциално опасни метеорологични явления, като за 28.11.2023 г. е обявен жълт код за силен южен вятър в област  Добрич,с пориви до 20-24 m/s.
Актуално

съобщение

анкета