Очаквам скоростния път Силистра-Добрич-Варна да подобри в пъти свързаността на Добрич

     Една от основните задачи, с които се заех след встъпването ми в длъжност бе именно намиране на решение за пътя Добрич-Варна, който  по данни и на Пътна полиция и на Областно пътно управление, е най-натоварения на територията на областта, казва областният управител Йорданка Костадинова. „Направих няколко срещи с членове на Управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура. След среща с кметовете на общини, на която бяха откроени най-неотложните задачи, изпратих писма до МРРБ и АПИ“ – заяви Й. Костадинова.

         В резултат на екипна работа с Областно пътно управление и аргументираното настояване на областния управител за включването в годишната програма на АПИ за 2024 г. на проекти за реализация в област Добрич ще се реализира кръгово кръстовище на територията на община Генерал Тошево. А при полагането на символична първа копка на магистрала Русе – Велико Търново, министърът на регионалното развитие и благоустройството г-н Андрей Цеков обяви, че в бюджета за 2024 г. са планирани средства за проектиране на скоростни пътища, единият от които е  скоростен път Силистра-Добрич-Варна. „Средствата са заложени в бюджета за следващата година. Проектирането се надяваме да започне през следващата година, така че в един средносрочен план да бъде обновена цялата първокласна пътна мрежа в региона“, обясни министърът част от плановете на АПИ за развитие на пътната мрежа в Североизточна България, се посочва на страницата на АПИ част от изявлението на министър А. Цеков.

         Новина с коментара на министър А. Цеков

 https://www.api.bg/bg/novini/izgrazhdaneto-na-am-ruse-veliko-turnovo-startira-kray-tsenovo.html

         „Продължавам със съвместните усилия и на другите институции да търсим решение за КПП Кардам, както и за пътя от селото до граничния пункт“ – допълва Й. Костадинова.




Актуално

съобщение

анкета