Заместник областният управител Тодор Георгиев приветства студентите от Технологичния колеж

     Като основно звено в структурата на Технически университет - Варна, Добруджанският технологичен колеж създава специалисти, които успешно се вписват във визията за развитие и утвърждаване на висшето техническо образование не само в региона, но и в цяла Североизточна България.  Над 550 са завършилите колежа досега, от тях 30% са продължили образованието си във висши учебни заведения в страната, останалите успешно се адаптират и реализират в промишлеността и земеделието. Прилагат на практика постиженията на техническите науки в аграрния сектор. Естествено, за това им помагат добрите знания по общо-инженерна подготовка и получените практически умения, в Добруджанския технологичен колеж,  основно в две направления: "Машиностроителна и земеделска техника и технологии" и "Електронна техника и автоматика".

     В този контекст, Областният управител изразява своята  гордост, както от постиженията на възпитаниците на колежа, така и от преподавателите,  които активно се занимават с научна работа. Разработени и публикувани са повече от 120 научни доклада. Престижни са и участията им в международни конференции, както и работата по европейски проекти.

     Пожеланията по случай новата академична година са за нови успехи и активно присъствие в обществено- икономическия живот на Област Добрич на младите хора, достойни продължители на добрите традициии на Добруджанския технологичен колеж!




Актуално

съобщение

анкета