ОБЯВЛЕНИЕ за набиране на ценови оферти

prev next

На основание чл. 2, ал. 2, т. 2 от Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки, във връзка с чл.33, ал.1 и чл.36, ал.1 от Закона за регионалното развитие, и Заповед №РД-11-10-228/16.11.2010г. на Областен управител на област Добрич, за събиране на ценови оферти, отправям покана за подаване на оферти за изготвяне на междинна оценка, междинен доклад и предложение за проект на актуализиран документ за изпълнението на Областната стратегия за развитие на област Добрич 2005 - 2013г., до остатъка на нейното действие.

1. Общо описание на предмета на услугата

1.1. Възложител на услугата:

Областен управител на област Добрич - Желязко Желязков, представляващ Областна администрация гр.Добрич.

1.2. Основание за възлагане на услугата:

Чл.33, ал.1, във връзка с чл.36, ал.1 от Закона за регионално развитие (ЗРР), при условията на чл.2, ал.2, т.2 от Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки.

1.3. Обща цел на услугата:

„Изготвяне на междинна оценка, междинен доклад и предложение за проект на актуализиран документ за изпълнението на Областната стратегия за развитие на област Добрич 2005-2013 г., до остатъка от периода на нейното действие". 

1.3.1. Специфична цел 1:

Изготвянето на междинна оценка и междинен доклад на Областната стратегия за развитие (ОСР) на област Добрич 2005-2013 г.

ОСР е разработена в средата на 2005 г. като документ за икономическо, социално, инфраструктурно и екологично развитие на област Добрич. Съгласно приетия през 2008 г. Закон за регионалното развитие (ЗРР), в средата на планирания период е необходимо да се организира и проведе междинна оценка, за да се осигури независима и актуална информация за постигнатите резултати от прилагането на стратегията.

Съдържанието на доклада за оценка да има следната структура:

  • a. Въвеждаща част, включваща и резюме на заключенията и препоръките;
  • b. Методика-описание на използвания при оценката подход и описание на извършените изследвания, както и източниците на данни и информация;
  • c.       Основни компоненти на оценката /в съответствие с изискванията на националното законодателство в областта на регионалното развитие, методиката за организиране и провеждане на междинна оценка на областните стратегии за развитие и техническото задание/;
  • d. Заключения /основни изводи/;
  • e. Препоръки.

1.3.2. Специфична цел 2:

Изготвяне на предложение за проект на актуализиран документ за изпълнението на Областната стратегия за развитие на област Добрич 2005-2013 г., до остатъка от периода на нейното действие.

След междинната оценка е необходимо Изпълнителят да формулира изводи и препоръки за актуализация на действащата ОСР и да разработи проект на документ - актуализирана Областна стратегия за развитие за област Добрич, за остатъка от периода на нейното изпълнение.

При осъществяване на услугата, Изпълнителят следва да се ръководи от изискванията на националното законодателство в областта на регионалното развитие, Методика за изготвяне на междинна оценка на областна стратегия за развитие и техническото задание.

1.4. Очаквани резултати:

Изготвена междинна оценка, междинен доклад и предложение за проект на документ за актуализирана Областна стратегия за развитие 2005-2013 г. до края на периода на действието й. Документите следва да съдържат констатации, изводи, препоръки и приложения, съгласувани с Възложителя и представени  публично под формата на презентация пред Областния съвет за развитие.

2. Общи изисквания към изпълнението на услугата

2.1. Изисквания към кандидата за изпълнител на услугата:

Изпълнителят следва да отговаря на изискванията, посочени в:

2.1.1. чл. 83 от  Правилника за прилагане на закона за регионално развитие (ППЗРР);

2.1.2. Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, за липсата на конфликт на интереси с Възложителя или със служители на ръководна длъжност в Областна администрация гр. Добрич.

2.1.3. Кандидатът трябва да разполага с достатъчен капацитет (експерти, съгласно чл.83 от ППЗРР) за изпълнение на услугата.

2.1.4. Независимите експерти не трябва да са отговорни в момента за изпълнението на Областната стратегия за развитие на Област Добрич или да са били отговорни за изпълнението й през последните три години.

2.1.5. Независимите експерти не трябва да са участвали в разработването на Областната стратегия за развитие на Област Добрич.

2.2.Изисквания към изпълнението на услугата:

Изпълнителят следва да опише в предложената оферта:

  • 2.2.1. Използваните при оценката подходи и методи, описание на извършените изследвания;
  • 2.2.2. Източниците на данни и информация;
  • 2.2.3. Основни компоненти на оценката/доклада/предложението за проект на актуализиран документ на Областната стратегия за развитие 2005-2013 г. до края на периода на действието й (в съответствие с изискванията на националното законодателство в областта на регионалното развитие, Методиката за изготвяне на междинна оценка на областна стратегия и техническото задание).

2.3. Изисквания по отношение на основния текст:

2.3.1.Основният текст на Междинната оценка на Областната стратегия за развитие на Област Добрич следва да бъде в размер до 30 страници, без таблиците, схемите и наличните приложения /ако има такива/;

2.3.2.Софтуер-препоръчителна версия Microsoft XP Professional - 2000;

2.3.3.Шрифт- Times New Roman, големина 12, разстояние между редовете 1,5;

2.3.4.Докладът да съдържа: заглавна страница, съдържание, списък на използваните съкращения, списък на таблиците, графиките, схемите;

2.3.5.Номерирането на таблиците, графиките, схемите и картите да е обвързано с раздела от основния текст, към който се отнасят;

2.3.6.Под таблиците, графиките, схемите и картите да се посочи източникът на информация и годината, за която се отнасят.

2.4.Изисквания към крайния продукт:

Крайният продукт се представя:

2.4.1.На хартиен носител - 1 оригинал с ламинирани корици и 2 копия.

2.4.2.Електронна версия на CD-представят се 3 бр. дискове, като във всеки диск се включва пълния текст на крайния продукт и приложенията.

3. Срокове за изпълнение на услугата:

3.1. Краен срок за представяне на изготвените документи (междинната оценка и доклада, както и предложение за проект на актуализиран документ за изпълнението на ОСР) за съгласуване с Възложителя - не по-късно от 15 декември 2010 г.

3.1.1. Срок за представяне на встъпителния доклад - седем календарни дни от датата на подписване на договора.

3.1.2. Срок за представяне на окончателния доклад - седем календарни дни преди изтичане на срока на договора.

3.2. Краен срок за публично представяне на документите под формата на презентация пред Областния съвет за развитие - 20.12.2010 г.

4. Цена на услугата:

Цената трябва да включва всички разходи на кандидата и да представлява пълна и окончателна обща стойност на целия обем работи, възложени за изпълнение, без ДДС. Срокът на валидност на офертата да не е по-рано от 30 ноември 2010г.

5.Начин на плащане:

Цената на услугата се заплаща в срок до 5 работни дни от одобряване на средствата от първостепенния разпоредител, и след:

-окончателното приемане на работата от Възложителя с приемо-предавателен протокол;

- представяне на фактура.

6. Изискуеми документи:

6.1. Удостоверение за актуално състояние или единен идентификационен код - за българско юридическо лице, документ за регистрация на чуждестранно лице, съобразно националното му законодателство, а когато участникът е физическо лице - копие от документ за самоличност;

6.2. Заверено копие на документ за регистрация на кандидата по ЗДДС, респективно, че същия не е регистриран по ЗДДС;

6.3.Декларация за отсъствие на обстоятелствата по чл.47, ал.1 от ЗОП - по образец.

6.4.Декларация за отсъствие на обстоятелствата по чл.47, ал.2 от ЗОП - по образец.

6.5.Декларация за отсъствие на обстоятелствата по чл.47, ал.5 от ЗОП - по образец.

6.6. Декларация, че експертите не са отговорни за изпълнение на Областната стратегия за развитие на Област Добрич в момента и през последните три години, и че не са участвали в разработването й.

6.7. Списък на експертите, които ще участват при извършването на оценката, придружени с писмени доказателства за изпълнение на изискванията на чл. 83 от ППЗРР, а именно:

6.7.1  да имат придобита образователно-квалификационна степен "магистър";

6.7.2 да са осъществявали ръководна, експертна, преподавателска или научна дейност в продължение най-малко на 5 години през последните 10 години в областта на устойчивото интегрирано регионално и местно развитие, в т.ч. изработване на социално-икономически и екологични анализи, проучвания, стратегии, планове, програми, доклади и оценки в публичния сектор;

6.7.3 да притежават опит в подготовката, осигуряването на информация и публичност и оценката на дейности, свързани с провеждането на регионалната политика и прилагането на структурните инструменти на ЕС.

7. Подаване на офертите

7.1.Оферти се подават/приемат до 17.30 ч. на 24.11.2010 г. в Бюро за комплексно обслужване на Областна администрация гр. Добрич на адрес: гр.Добрич, ул."Независимост" №5.

7.2.В офертите задължително следва да са посочени адрес за кореспонденция, телефон за връзка и електронен поща, а при възможност факс.

7.3.Предлаганата цена се поставя в отделен, запечатан плик. Всички документи, заедно с плика с надпис «предлагана цена», се поставят в голям непрозрачен плик, на който се изписват предметът на услугата и данните на кандидата (наименование, адрес, телефон за контакти).

7.4.На разглеждане, оценяване и класиране подлежат офертите, които са подадени в определения срок, отговарят на посочените изисквания и съдържат указаните документи.

7.5.Комисия, определена със заповед на Областен управител на област Добрич, предлага за отстраняване кандидат, чиято оферта не е подадена в определения срок, не отговаря на посочените изисквания и не съдържа указаните документи.

7.6.За резултатите от разглеждането, оценката и класирането на офертите, кандидатите ще бъдат уведомени писмено.

7.7.Техническото задание, Методиката за организиране и провеждане на междинна оценка на областните стратегии за развитие, образец на декларациите и проект на договор, се съдържат на интернет страницата на Областна администрация - Добрич, както и в Бюро за комплексно обслужване на Областна администрация гр. Добрич на адрес: гр.Добрич, ул."Независимост" №5.

8. Време и начин за оценяване на представените оферти

Разглеждането, оценката и класирането на офертите ще се извърши на 25.11.2010г. от комисия, определена със заповед на Областен управител на област Добрич

9. Критерий за оценка на офертите

 Възложителят определя изпълнителя на услугата, въз основа на оценка на офертите, по следния критерий - най-ниска цена.

 

 

 

 

 



Прикачени файлове


Актуално

съобщение

анкета