Рехабилитацията на пътя Добрич – Генерал Тошево завършва до края на годината

prev next

     Областно пътно управление-Добрич информира, че са асфалтирани  14 километра път и остават около 2 км до приключване на строително-ремонтните дейности по изпълнение на Лот 6: Рехабилитация на път II-29(E-70) Добрич-Ген.Тошево-Кардам-граница с Р.Румъния от км 52+345 до км 68+184, област Добрич".  Положен е износващ асфалт на 14 километра път. Към днешна дата се извършват довършителни дейности по пътно съоръжение - надлез над ж.п. линия и на водопровод в с. Стефан Караджа. Рехабилитираният участък ще осигури по-добри условия за комфортното и безопасно придвижване на средно 3 000 МПС на денонощие.

     Проектът по цялостната рехабилитация на път Добрич-Генерал Тошево се осъществява благодарение на финансовата подкрепа от Оперативна програма "Регионално развитие", съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

     Агенция "Пътна инфраструктура" очаква до месец и половина да приключи ремонтът на 16-километровата отсечка Добрич-Генерал Тошево - Лот 6. Фирмата изпълнител също е поела ангажимент до края на тази година да завърши обекта, ако метеорологичната обстановка позволи.

     Рехабилитираният участък ще осигури по-добри условия за комфортното и безопасно придвижване на средно 3 000 МПС на денонощие.

     Ангажимент на ГД "Информирани за европейските пътища", след приключване на пътно-ремонтните дейности, е да замени временните табели, обозначаващи рехабилитирания участък, с постоянни - по европейски образец. Новите билбордове трябва да съдържат информация за стойността на проекта и приноса на ОПРР 2007-2013г. и Европейския фонд за регионално развитие за осъществяването му.

 




Актуално

съобщение

анкета