В „Преброяване 2011” в Област Добрич ще участват 1338 преброители и контрольори

     Днес, 15 декември,  в Областна администрация, под председателството на заместник областния управител Тодор Георгиев, се  проведе второто заседание на преброителната комисия. Секретарят на комисията Неделчо Василев, отчете  резултатите от кампанията по актуализиране на адресите и набирането на преброители и контрольори. Той благодари на представителите на общините, които по график  са провели своите заседания и в срок са предали протоколите си в Териториално статистическо бюро- Добрич. Кандидатите за преброители и контрольори като процент са 158 % спрямо необходимия брой за областта. Одобрени са общо 1338 души, сред които 349 мъже и 989 жени.

     До 10 януари окончателните списъци  ще бъдат  предоставени на общините и изложени на видни места. Следващата стъпка включва: от 10 до 25 януари да се проведат обученията на преброителите и раздаването на материали.

      На 10 февруари започва 17-то преброяване на населението и жилищния фонд в Република България, което ще продължи до 28 февруари 2011 година.

 

     

 




Актуално

съобщение

анкета