Трето заседание на Областната преброителна комисия

prev next

     В Област Добрич е създадена добра организация за успешно преброяване на населението и жилищния фонд - заяви секретарят на комисията Неделчо Василев. Акцент, върху който фокусира вниманието си комисията, бе преброяването по интернет, което за първи път ще се реализира в България. То ще стартира от 00.00 ч. на 1 февруари и ще продължи до 24.00 ч. на 9 февруари 2011 г. Председателят на Областната преброителна комисия и заместник областен управител Тодор Георгиев апелира към жителите на областта да се преброят по електронен път.

     На заседанието днес бе обсъдена готовността на Област Добрич за стартиране на кампанията по Преброяване 2011. Участниците в срещата се обединиха около тезата, че преброяването не е само статистическа, но и национална задача и всеки български гражданин трябва да участва в него, защото бъдещите политики на страната ни ще се изграждат върху данните от това преброяване. В този процес много важна е и ролята на медиите.

     Секретарят на комисията и директор на ТСБ Неделчо Василев съобщи, че в областта са обособени 1492 преброителни участъци и контролни райони. В преброителната кампания ще вземат участие 1322 души /общо преброители, контрольори и резерви/. Всички са преминали обучение и разполагат с необходимите материали и инструкции за попълване на преброителните карти.

     Акцент, върху който фокусира вниманието си комисията, бе преброяването по интернет, което за първи път ще се реализира в България.

     За всички граждани на Област Добрич припомняме

ПРЕДИМСТВАТА НА ЕЛЕКТРОННОТО ПРЕБРОЯВАНЕ

  • Активно е 24 часа в денонощието;
  • Има възможност да запазите отговорите си, да прекъснете попълването на картата и да продължите в удобно за Вас време;
  • Спестява се време - попълването на картата за едно лице не би отнело повече от 10-15 минути. Информацията е надеждно защитена;
  • външен човек няма да влиза в жилищата;
  • пестим хартия и спасяваме живота на много дървета;
  • улеснява се и ще се ускори въвеждането на данните от преброяването;
  • спестяват се средства.

                     От 1 до 9 февруари може да попълните преброителната карта чрез информационна система „Преброяване 2011"  на адрес:

                                                         http://www.nsi.bg/census2011/.

 

 

           

 




Актуално

съобщение

анкета